1. Bedrift
a smiling woman standing outside with trees in the background Kvinna sitter i fönsterbänk och tittar

Vi holder deg og bedriften din oppdatert

Hverdagen er ny og uvant, og korona-viruset påvirker økonomien kraftig. Vi er her for å hjelpe deg og bedriften din til å ta gode økonomiske valg.

Ta betaling med Vipps

Hand som håller i mobil

Et godt korona-råd til bedrifter

De fleste er vant til å bruke Vipps i privat sammenheng, men det er like mange fordeler ved å bruke det for bedriften din. Med betalingsløsningen Vippsnummer reduseres behovet for kort og kontanter, og dermed smitterisiko. Ta betalt på tre måter:
  1. Kunden din søker opp bedriften din i Vipps, og skriver inn avtalt beløp
  2. Du logger deg inn i VippsPortalen, trykker på "Be om penger" og legger inn kundens mobilnummer. Kunden får push-varsel på mobilen og bekrefter.
  3. Print ut QR-kode som skannes av kunden

mann på kontor

Er Regjeringens garantipakke relevant for dere?

20. mars 2020: Regjeringen har offentliggjort en garantiordning for bedrifter som er rammet av inntektsbortfall som følge av korona-situasjonen. Hensikten er å tilføre likviditet i en krevende situasjon.
Dette er hovedpunktene i ordningen: 
  • Ordningen gjelder for lån inntil 50 millioner kroner per bedrift og med maksimalt 3 års løpetid. Den gjelder kun nye lån som blir innvilget etter at lovforslaget er vedtatt i Stortinget og frem til 1. juni 2020. 
  • Staten garanterer for 90 prosent av lånet under ordningen. Tap skal fordeles pro rata der staten og banken tar henholdsvis 90 og 10 prosent. 
  • Lån som allerede er innvilget kan ikke overføres til ordningen. 
  • Kvoten på 50 milliarder kroner vil bli fordelt mellom bankene basert på markedsandelen deres i SMB-markedet utenom næringseiendom. 
Handelsbanken jobber nå med hvordan ordningen i praksis skal følges opp av banken. Om ordningen er relevant for dere, kan du ta kontakt med rådgiver. 

skjemaikon

Kundeerklæringsskjema for bedriftskunder

Handelsbanken samarbeider med myndighetene i bekjempelsen av hvitvasking og terrorfinansiering. En effektiv måte for banken å bidra til dette er å ha god kunnskap om kundene våre og dokumentasjon for eksisterende kundeforhold. Derfor må både nye og eksisterende bedriftskunder fylle ut et kundeerklæringsskjema. Dette kan gjøres ved oppmøte på kontor eller digitalt med BankID.