Betale til utlandet

Vi har sikre og effektive betalingsalternativer for bedriftens utenlandsbetalinger.
to personer på møte

Finn rett betalingsmetode

Utenlandsbetalinger er oppdrag som du sender oss i banken for å sette inn penger på en mottakers konto i utlandet. Det finnes også andre måter å betale til utlandet. Hva som er riktig metode er avhenig av størrelsen på betalingen, om du kjenner mottakeren godt eller hvilken type transaksjon som er aktuell. Uansett hvordan, tilbyr vi raske og sikre alternativer for å sende penger til utlandet.
dator

Utlandsbetalinger

Ved betalinger til utlandet der leverandør og betaler kjenner hverandre kan du bruke et identifikasjonsnummer (IBAN, BIC, SWIFT). Du kan enten gjøre betalingene via Nettbedrift eller GlobalOn-Line. 


Begrensninger i land

the globe

Vi har enkelte begrensinger i hvilke land du kan sende betalinger til og motta betalinger fra. Begrensingene er et ledd i bankens forretningsmessige strategi om å være en enklere og mer fokusert bank. De landene som de fleste av kundene våre etterspør vil være åpne for utlandsbetalinger. For å sende og motta betalinger må du besvare noen spørsmål i kundeerklæringsskjema for bedriftskunder.


filoverføringsikon

Trade Finance – sikrere betalinger

Når du importerer varer og tjenester fra utlandet, er det viktig at du velger riktig type betaling. I noen land er det et krav at man bruker en Trade Finance-løsning (dokumentbetaling) som for eksempel impotremburs, importinkasso og eller bankgaranti for import. Rådgiveren din hjelper deg å finne ut hva som passer best for din bedrift.


spørsmål og svar

Hva er IBAN, BIC and nasjonal bank-id?

IBAN

IBAN er ett kontonummer som følger en europeisk standard.

Du finner kontoens IBAN-nummer under kontodetaljer i Nettbedrift og på kontoutskriften.

BIC/SWIFT

BIC (Bank Identifier Code) er en internasjonal standard for identifisering av banker. En BIC består alltid av 8 eller 11 tegn, de 6 første er alltid bokstaver, deretter kan både bokstaver og siffer følge. Du trenger ikke BIC når du bruker IBAN.

Nasjonal bank-id

Nasjonal bank-id fyller samme funksjon som en BIC-kode, nemlig å identifisere en bank. En nasjonal bank-id starter alltid med to bokstaver og følges deretter av siffer og brukes av banker i USA, Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika,

Sjekk IBAN-nummer

Ved hjelp av vår IBAN-kalkulator kan du kontrollere at IBAN-nummeret du skal betale til er korrekt.

Du kan også finne din egen bedrifts IBAN-nummer.


Internasjonale betalinger

Hvis selskapet ditt driver mye internasjonalt kan det i mange tilfeller være smart å åpne kontoer i utlandet i den lokale valutaen. Med GlobalOn-Line får du tilgang til dine kontoer i Handelsbankens kontorer i utlandet eller samarbeidende banker i aktuelle land.

Med GlobalOn-Line er det enkelt å administrere kontoer i Handelsbanken og våre samarbeidende banker:

  • gjør betalinger både lokalt og over landegrensene
  • overfør mellom egne kontoer i Handelsbanken og samarbeidsbanker i utlandet
en man tittar fram mellan datorer i ett kontorslandskap