Blomstereng Blomstereng

Gi pengene dine gode vekstforhold

Den viktige Pride-måneden

-

Ja til et mangfoldig og inkluderende samfunn

Arbeid med likestilling, mangfold og inkluderende kultur er viktig – for oss i Handelsbanken og hele samfunnet. Vi tror at folk gjør sitt beste og trives aller best når de kan være trygge på at de nettopp kan være den de er. Pride-måneden er viktig, nettopp fordi den støtter retten til å være seg selv. Arbeidet for mangfold og et inkluderende samfunn er derfor en del av de grunnleggende verdiene våre og bedriftskulturen vår.

Mangfold og likestilling i HandelsbankenÅpnes i nytt vindu

Norsk kundebarometer

Norsk Kundebarometer 2023: Handelsbanken styrker posisjonen og har noen av landets mest fornøyde bankkunder

Handelsbanken er nest beste bank på kundetilfredshet, og aller best på kapitalforvaltning. Takk for gode tilbakemeldinger - det er veldig stas å ha så fornøyde kunder!


Hva gjør jeg når det er urolig i markedene?

Bankuroen i USA og Sveits har ført til store bevegelser i markedene den siste tiden. Her kan du lese om hva som har skjedd og hva du bør tenke på når det er større svingninger i aksjemarkedet.
an eye with a world globe in it

EPSI logo

Handelsbanken er Europas sikreste bank

Handelsbanken er den sikreste banken i Europa, ifølge Global Finance sin rangering, som omfatter over 500 banker over hele verden. Global Finance har kåret Handelsbanken til Europas sikreste og verdens fjerde sikreste bank. Som en ressurs for samfunnet, skal Handelsbanken være så solid at vi er der for kundene også når tidene innimellom blir urolige. Handelsbanken har aldri hatt behov for hjelp fra myndigheter eller sentralbanker når kriser rammer.


Hvordan påvirkes du av økonomien?

 - Handelsbanken.se

Binde renten eller ikke?

Hvilke fordeler finnes det med å binde renten? Må du binde hele boliglånet eller kan du ha en del med flytende rente?

 - Handelsbanken.se

Lavere krav til hvor høy rente du må tåle

Med kraftig økning i boliglånsrenten har regjeringen senket kravene til hvor mye renteøkning du må tåle om du tar opp lån - fra 5 prosentpoeng til 3 prosentpoeng. Dette gjør at noen kan låne litt mer til boligkjøpet.


Få bedre oversikt med budsjett

dad giving a snack to his daughter- Handelsbanken.se

Noe av det beste med å trene, er å ha trent. Det beste med budsjett er å ha laget det. Da får du bedre kontroll og kan se hvor det er mulig å spare. Kostnadene øker på de fleste områder, og de faste utgiftene får man ikke gjort noe med. Vi anbefaler derfor å lage et budsjett som gir deg kontroll på alle utgiftene dine, og hjelper deg gjerne.

Slik lager du budsjett

Bekymret for økonomien? 

Hvis du tror ting kan bli vanskelig er det lurt å ta kontakt med oss tidlig. Økonomi og psykisk helse henger sammen, og vi kan finne løsninger slik at du kan bruke mindre tid på å bekymre deg. Det kan blant annet være avdragsfrihet, refinansiering og restrukturering av lån.


EPSI 2022: Handelsbanken har Norges mest fornøyde spare- og investeringskunder

I følge EPSIs siste kundeundersøkelse mener de spurte at Handelsbanken er oppriktig interessert i kundene, best på service, enkle å forholde seg til, det mest pålitelige selskapet og leverer kvalitet for pengene. Takk for tilliten!

Bli kunde og få personlig sparerådgivning
EPSI logo

Priseksempel for boliglån

Nom. rente 4,94 %. Eff. rente 5,12 %. 2 mill. o/ 25 år. Terminbeløp kr 11 682. Kostnad kr 1 508 474. Totalt kr 3 508 474. Forutsetter 1. prioritets pant innenfor 75 % av boligens verdi. Handelsbanken priser alle kunder individuelt, så dette er kun et eksempel.

Priseksempel for boliglån med fast rente

Nom. rente 4,59 % per 22.05.2023. Eff. rente 4,76 %. 2 mill. o/ 25 år. Terminbeløp kr 11 220. Kostnad kr 1 387 227. Totalt kr 3 387 227. Forutsetter 1. prioritets pant innenfor 75 % av boligens verdi. Bindingsperiode: 5 år. Fastrentepriser kan endres daglig, og det er fastrenten på utbetalingsdatoen som blir gjeldende. Handelsbanken priser alle kunder individuelt, så dette er kun et eksempel.

Lovpålagt innhenting av kundeinformasjon

 
en ruta med en bock i
Alle banker er pålagt å innhente informasjon om kundene sine. Vi må blant annet vite formålet med kundeforholdet og hvordan du bruker produktene og tjenestene våre. Vi kontakter deg derfor jevnlig på telefon, SMS, brev eller i nett- eller mobilbank. Takk for at du svarer.