Handelsbaken.se Handelsbaken.se

Du er smart som sparer, men sparer du smart?

Pakkesvindel

Har julenissen sendt deg en gave du må oppgi kontonummer for å hente?

Felles for kundene våre som blir svindlet, er at de ikke trodde det kunne skje med dem. Vi ser likevel en stadig økning i pakkesvindel, falske e-poster, SMS’er, oppringninger fra «politi». Nå som Black Friday og julehandel ligger foran oss, oppfordrer vi deg til å være ekstra på vakt.

Unngå å bli svindlet
iPad

Ny nettløsning for sparing og investering

Nyhet! Vi har akkurat lansert en helt ny løsning for å spare og investere. Nå er det enklere å spare i fond og investere hos oss. Mange kunder har tatt den nye løsningen i bruk, og vi har samlet ofte stilte spørsmål og svar her.

Handelsbanken.se

Handelsbanken er nest best på kundetilfredshet

I følge EPSI* er vi nest beste bank på kundetilfredshet i privatmarkedet, og den aller beste i bedriftsmarkedet. I tillegg er vi best på rådgivning, og den enkleste banken å komme i kontakt med. Takk for tilliten!

*EPSI er Nordens største kundeundersøkelse om banker.

Bli kunde og få personlig rådgivning
Apple Pay

Du får Apple Pay hos oss

Du kan bruke Handelsbanken-kortene dine med Apple Pay, og betale kontaktløst fra iPhone eller Apple Watch. 

Betal med Apple Pay

Få bedre oversikt med budsjett

dad giving a snack to his daughter- Handelsbanken.se

Noe av det beste med å trene, er å ha trent. Det beste med budsjett, er å ha laget det. Da får du bedre kontroll og kan se hvor det er mulig å spare. Kostnadene øker på de fleste områder, og de faste utgiftene får man ikke gjort noe med. Vi anbefaler derfor å lage et budsjett som gir deg kontroll på alle utgiftene dine, og hjelper deg gjerne.

Slik lager du budsjett

Bekymret for økonomien? 

Hvis du tror ting kan bli vanskelig er det lurt å ta kontakt med oss tidlig. Økonomi og psykisk helse henger sammen, og vi kan finne løsninger slik at du kan bruke mindre tid på å bekymre deg. Det kan blant annet være avdragsfrihet, refinansiering og restrukturering av lån.

Lovpålagt innhenting av kundeinformasjon

 
en ruta med en bock i
Alle banker er pålagt å innhente informasjon om kundene sine. Vi må blant annet vite formålet med kundeforholdet og hvordan du bruker produktene og tjenestene våre. Vi kontakter deg derfor jevnlig på telefon, SMS, brev eller i nett- eller mobilbank. Takk for at du svarer.