1. Bedrift
 2. /
 3. Konto og betale
 4. /
 5. Ta betalt
 6. /
 7. Ta betalt fra utlandet

Ta betalt fra utlandet

Driver bedriften din med salg til utlandet? Velg betalingsmetode basert på blant annet landet du ønsker å ta betalt fra og hvor godt du kjenner kunden din.

Hvilken betaling passer din bedrift?

Å ta betalt fra utlandet avhenger av sikkerheten du ønsker. Du kan fakturere med BIC og IBAN som identifiserer banken og avsender og tilgjengelig i de fleste land i dag.

Trade Finance-løsningene våre er hakket sikrere betalingsmåter om det kreves.

en laptop

Slik får du betalt med IBAN og BIC

Å få betalt fra utlandet kan innebære større risiko enn betalinger i Norge, og det er derfor viktig at du utformer avtaler og betalingsvilkår korrekt. For at fakturaen din skal komme frem, må den inkludere:

 1. Bedriftens/personens navn og adresse
 2. Handelsbanken BIC - HANDNOKK
  PS: Både SWIFT og BIC blir brukt for å identifisere banken.
 3. Ditt IBAN-nummer
  IBAN-nummeret ditt finner du på kontoutskriften din, som du finner i Nettbedrift. IBAN brukes ved betalinger til og fra utlandet, hovedsakelig i Europa, og er obligatorisk på alle betalinger i Euro.
globusikon

Trade Finance - når du vil være helt sikker

Når du eksporterer varer og tjenester til utlandet er det viktig at du velger rett type betaling. I noen land er det krav å bruke såkalte Trade-Finance-løsninger (dokumentbetaling).  Eksportremburs, eksportinkasso og bankgaranti for eksport eller standby-remburs har ulike egenskaper. Se hva som passer bedriften din.


Aktuelt om utlandsbetalinger

the globe

Fra 1. oktober 2020 begrenset vi hvilke land du kan sende betalinger til og motta betalinger fra. Landene som de fleste av kundene våre etterspør er fortsatt åpne for utlandsbetalinger. Endringen er et ledd i bankens forretningsmessige strategi om å bli en enklere og mer fokusert bank.

For å kunne foreta utlandsbetalinger må du først registrere hvilke land du skal sende penger til. Merk at i skjemaet vises flere land enn bare de som er åpne for betalinger. 

Fyll ut kundeerklæringsskjema for bedriftskunder

spørsmål og svar

Hva er IBAN, BIC and nasjonal bank-id?

IBAN

IBAN er ett kontonummer som følger en europeisk standard.

Du finner kontoens IBAN-nummer under kontodetaljer i Nettbedrift og på kontoutskriften.

BIC/SWIFT

BIC (Bank Identifier Code) er en internasjonal standard for identifisering av banker. En BIC består alltid av 8 eller 11 tegn, de 6 første er alltid bokstaver, deretter kan både bokstaver og siffer følge. Du trenger ikke BIC når du bruker IBAN.

Nasjonal bank-id

Nasjonal bank-id fyller samme funksjon som en BIC-kode, nemlig å identifisere en bank. En nasjonal bank-id starter alltid med to bokstaver og følges deretter av siffer og brukes av banker i USA, Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika,

Sjekk IBAN-nummer

Ved hjelp av vår IBAN-kalkulator kan du kontrollere at IBAN-nummeret du skal betale til er korrekt.

Du kan også finne din egen bedrifts IBAN-nummer.


Internasjonale betalinger

Hvis selskapet ditt driver mye internasjonalt kan det i mange tilfeller være smart å åpne kontoer i utlandet i den lokale valutaen. Med GlobalOn-Line får du tilgang til dine kontoer i Handelsbankens kontorer i utlandet eller samarbeidende banker i aktuelle land.

Med GlobalOn-Line er det enkelt å administrere kontoer i Handelsbanken og våre samarbeidende banker:

 • gjør betalinger både lokalt og over landegrensene
 • overfør mellom egne kontoer i Handelsbanken og samarbeidsbanker i utlandet
en man tittar fram mellan datorer i ett kontorslandskap