Ta betalt fra utlandet

Driver bedriften din med salg til utlandet? Velg betalingsmetode basert på blant annet landet du ønsker å ta betalt fra og hvor godt du kjenner kunden din.

Hvilken betaling passer din bedrift?

Å ta betalt fra utlandet avhenger av sikkerheten du ønsker. Du kan fakturere med BIC og IBAN som identifiserer banken og avsender og tilgjengelig i de fleste land i dag.

Trade Finance-løsningene våre er hakket sikrere betalingsmåter om det kreves.

en laptop

Slik får du betalt med IBAN og BIC

Å få betalt fra utlandet kan innebære større risiko enn betalinger i Norge, og det er derfor viktig at du utformer avtaler og betalingsvilkår korrekt. For at fakturaen din skal komme frem, må den inkludere:

  1. Bedriftens/personens navn og adresse
  2. Handelsbanken BIC - HANDNOKK
    PS: Både SWIFT og BIC blir brukt for å identifisere banken.
  3. Ditt IBAN-nummer
    IBAN-nummeret ditt finner du på kontoutskriften din, som du finner i Nettbedrift. IBAN brukes ved betalinger til og fra utlandet, hovedsakelig i Europa, og er obligatorisk på alle betalinger i Euro.

globusikon

Trade Finance - når du vil være helt sikker

Når du eksporterer varer og tjenester til utlandet er det viktig at du velger rett type betaling. I noen land er det krav å bruke såkalte Trade-Finance-løsninger (dokumentbetaling).  Eksportremburs, eksportinkasso og bankgaranti for eksport eller standby-remburs har ulike egenskaper. Se hva som passer bedriften din.


Begrensninger i land

the globe

Vi har enkelte begrensinger i hvilke land du kan sende betalinger til og motta betalinger fra. Begrensingene er et ledd i bankens forretningsmessige strategi om å være en enklere og mer fokusert bank. De landene som de fleste av kundene våre etterspør vil være åpne for utlandsbetalinger. For å sende og motta betalinger må du besvare noen spørsmål i kundeerklæringsskjema for bedriftskunder.


spørsmål og svar

Hva er IBAN, BIC and nasjonal bank-id?

IBAN

IBAN er ett kontonummer som følger en europeisk standard.

Du finner kontoens IBAN-nummer under kontodetaljer i Nettbedrift og på kontoutskriften.

BIC/SWIFT

BIC (Bank Identifier Code) er en internasjonal standard for identifisering av banker. En BIC består alltid av 8 eller 11 tegn, de 6 første er alltid bokstaver, deretter kan både bokstaver og siffer følge. Du trenger ikke BIC når du bruker IBAN.

Nasjonal bank-id

Nasjonal bank-id fyller samme funksjon som en BIC-kode, nemlig å identifisere en bank. En nasjonal bank-id starter alltid med to bokstaver og følges deretter av siffer og brukes av banker i USA, Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika,

Sjekk IBAN-nummer

Ved hjelp av vår IBAN-kalkulator kan du kontrollere at IBAN-nummeret du skal betale til er korrekt.

Du kan også finne din egen bedrifts IBAN-nummer.


Internasjonale betalinger

Hvis selskapet ditt driver mye internasjonalt kan det i mange tilfeller være smart å åpne kontoer i utlandet i den lokale valutaen. Med GlobalOn-Line får du tilgang til dine kontoer i Handelsbankens kontorer i utlandet eller samarbeidende banker i aktuelle land.

Med GlobalOn-Line er det enkelt å administrere kontoer i Handelsbanken og våre samarbeidende banker:

  • gjør betalinger både lokalt og over landegrensene
  • overfør mellom egne kontoer i Handelsbanken og samarbeidsbanker i utlandet
en man tittar fram mellan datorer i ett kontorslandskap