Virksomhet i utlandet

Med kompetente medarbeidere tilstede i flere land, kan vi hjelpe bedrifter som handler med utlandet og som har virksomhet internasjonalt.
a woman and a man meeting and shaking hands

Tilstede lokalt for din bedrift – også i utlandet

Handler bedriften med utlandet? Vil bedriften vokse internasjonalt? Eller har dere allerede virksomhet i andre land? Handelsbanken har lang erfaring med å bistå nordiske kunder med virksomheten sin i utlandet - uansett om du trenger hjelp med betalinger, valuta, større transaksjoner, finansiering, plassering eller annet.

Din personlige rådgiver i Norge hjelper deg gjerne med å komme i gang.

Noen av våre tjenester for deg som gjør handel med utlandet:

Ikon av kloden

Betalinger til og fra utlandet

Det finnes flere ulike måter å betale til og ta betalt fra utlandet. Hva som passer din bedrift avhenger blant annet av hvor godt du kjenner din leverandør eller kunde, hvilket land du handler med og regler i landet du gjør handel med. I noen tilfeller holder det med en utlandsbetaling med IBAN/BIC/SWIFT, mens det noen ganger krever en sikrere løsning.

filoverføringsikon

Trade Finance – sikrere betalinger

Når du importerer varer og tjenester fra utlandet, er det viktig at du velger riktig type betaling. I noen land er det et krav at man bruker en Trade Finance-løsning (dokumentbetaling) som for eksempel impotremburs, importinkasso og eller bankgaranti for import. Rådgiveren din hjelper deg å finne ut hva som passer best for din bedrift.

Reduser risiko

Har du oversikt over hvilke risikoer bedriften din utsettes for? Vi har løsningene for å redusere risiko uansett om du er mest utsatt for svingninger i rente-, valuta- eller råvaremarkedet. Vår internasjonale tilstedeværelse gjør at vi også kan vurdere politisk og kommersiell risiko i landene du driver virksomhet.

euro med pil som pekar på och dollar som med pil som pekar på euro

Valutasikring

Driver du med import eller eksport av varer eller tjenester kan du enkelt utsettes for valutarisiko siden tidspunktet for innkjøp eller salg ikke sammenfaller med betalingstidspunktet. I mellomtiden kan valutakursen bevege seg, og du kan sitte igjen med mindre betalt enn forventet eller så kan et innkjøp koste mer enn planlagt. Vi har flere løsninger som kan passe din bedrift.

ikon av en person

Stort utvalg banktjenester

Våre bankkontor i utlandet kan tilby deg et stort utvalg banktjenester, med samme høye servicenivå som i Norge. I likhet med i Norge slipper du å forholde deg til en callsenter-bank, du kan alltid ta direkte kontakt med kontaktpersonene dine.

Vi er tilstede i mange land, og for å komplettere vårt tilbud har vi velfungerende samarbeid med en rekke solide banker rundt om i verden.


Internasjonale betalinger

Hvis selskapet ditt driver mye internasjonalt kan det i mange tilfeller være smart å åpne kontoer i utlandet i den lokale valutaen. Med GlobalOn-Line får du tilgang til dine kontoer i Handelsbankens kontorer i utlandet eller samarbeidende banker i aktuelle land.

Med GlobalOn-Line er det enkelt å administrere kontoer i Handelsbanken og våre samarbeidende banker:

  • gjør betalinger både lokalt og over landegrensene
  • overfør mellom egne kontoer i Handelsbanken og samarbeidsbanker i utlandet
en man tittar fram mellan datorer i ett kontorslandskap