BankID

Bruk BankID for å logge deg på, og utføre din bedrifts banktjenester.
Kvinne holder i et nettbrett

Identifikasjon for både privat og bedrift

BankID er en digital legitimasjon som kan brukes for sikker identifikasjon og underskrift på nett. Du kan bruke din personlige BankID som innlogging og identifisering i bedriftens banktjenester.

Hva er BankID?

BankID er en nasjonal digital sikkerhetsløsning for identifikasjon og underskrift i digitale tjenester. Underskrifter med BankID er juridisk bindende og like gyldig som en underskrift med penn og papir.

Har du behov for BankID så bestilles det hos banken din. For å kunne få og bruke BankID må personen som bestiller ha norsk personnummer og en norsk gyldig legitimasjon.

BankID i jobben

BankIDen din er en sikker identifikasjonsmetode som du for eksempel kan benytte for å utføre handlinger på vegne av en bedrift. Er du både bedrifts- og privatkunde i Handelsbanken kan benytte samme BankID til alle dine tjenester. Du kan også benytte BankID fra andre banker til å identifisere deg på våre bedriftstjenester. 

Er du privatkunde hos oss kan du bestille BankID i nettbanken.

Svindeltrender akkurat nå

ikon av person

Vi ser en økning i at svindlere utgir seg for å være Handelsbanken. 

Det er viktig at du aldri gir fra deg personopplysninger, koder eller passord til uvedkommende. Vi vil aldri ringe deg for å få bekreftet BankIDen din. Er du usikker på om noe er reelt? Kontakt oss heller en ekstra gang, enn en gang for lite. BankID-informasjonen din er personlig, og skal ikke deles med andre - selv ikke de du deler livet ditt med.

Har du blitt frastjålet informasjonen din eller mistenker misbruk, må du kontakte oss umiddelbart.