1. Privat
  2. /
  3. Spare
  4. /
  5. Aksjesparekonto

Aksjesparekonto

Gunstig sparing i aksjefond og aksjer, gjort enkelt for deg.


  • Du kan ta ut innskutt beløp uten at det vil bli beskattet.
  • Kjøp og selg aksjefond og aksjer uten at det utløser skatt.
  • Du har full kontroll i nettbank og mobilbank. 

Hva er Aksjesparekonto?

Aksjesparekonto er en skattegunstig ordning som gjør at du kan spare i ulike aksjefond og aksjer. Med aksjesparekonto kan du bytte, kjøpe og selge fond og aksjer uten å betale skatt før du tar gevinsten ut av kontoen. Du har full kontroll i nettbank og mobilbank.

Overgangsordning ut 2019

Du kan flytte alle aksjer og aksjefond til aksjesparekontoen innen 1. desember 2019, uten at flyttingen utløser skatt. Dette kan gi en betydelig skattefordel.


Slik kommer du i gang med Aksjesparekonto

For å opprette og administrere aksjesparekontoen trenger du en konto hos oss for trygg oppbevaring av verdipapirer, som aksjer og fond. En slik konto for oppbevaring av verdipapirer kaller vi en VPS-konto.

For deg som ikke har VPS-konto

Vil du opprette VPS-konto eller lurer på om Aksjesparekonto er noe for deg? Ta kontakt med rådgiveren din som hjelper deg videre.

For deg som har VPS-konto

Har du allerede VPS-konto i Handelsbanken, kan du opprette aksjesparekontoen på få minutter i nettbanken eller mobilbanken. Der kan du enkelt flytte aksjer og aksjefond inn på aksjesparekontoen.

Du finner VPS Investortjenester under «Fond og aksjer» i nettbanken eller under Logg inn øverst. Etter pålogging trykker du på «Aksjesparekonto», og deretter «Opprett konto».