Glad kvinne

Spar til pensjon

Mange får mye mindre utbetalt enn de tror

Pensjon er tredelt: det du sparer selv, det arbeidsgiver sparer for deg, og det folketrygden sparer. Mange får seg en overraskelse når de regner på den totale pensjonssparingen. Summen er ofte mye lavere enn mange tror.

Å spare selv til pensjon er lurt fordi pensjonssparing ofte har en lang tidshorisont. Uansett om du har 50, 40, 10 eller 5 år igjen til du skal pensjonere deg, så har vi gode råd til deg.

Vi hjelper deg

Din personlige rådgiver har god erfaring og kompetanse innen pensjon. Ta en prat med oss, så hjelper vi deg med å ta de rette valgene.

Ulike måter å spare til pensjon

Dame ser ut over havet

Individuell pensjonssparing - IPS

  • Få utsatt skatt på beløpet du sparer.
  • Passer for deg som kan la pengene stå til pensjonsalder.
Pensjonistpar

Fondskonto Pensjon

  • Kombinerer sparing i fond og sparing i forsikring.
  • Langsiktig sparemåte hvor pengene betales ut etter du har gått av med pensjon.
Dame holder barnet sitt

Fondssparing

  • Velg mellom alt fra rentefond, kombinasjonsfond og aksjefond.
  • Passer de fleste og du kan tilpasse til dine ønsker.

Ta kontroll over pensjonen din

Spar ekstra på egenhånd

Det er mange måter å spare til pensjon på. Det viktigste er at du finner den måten som passer for deg. Foretrekker du at sparingen bindes? Hvor stor risiko er du komfortabel med, og hvor mye har du mulighet til å sette av jevnlig?

Betal ned gjeld på lån

Det aller beste er om du både betaler ned gjeld og sparer i tillegg. Mindre gjeld gir deg større økonomisk trygghet og mer fleksibilitet når du blir eldre.

Endre risikoprofil på pensjonssparingen din

Du bestemmer selv hvilken risikoprofil du er komfortabel med. Om det er lenge til pensjonsalder, kan det lønne seg med en høyere aksjeandel med mulighet for høyere avkastning over tid. Med kortere horisont kan det være tryggere med lav aksjeandel i riskioprofilen.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning, som kan bli negativ som følge av kurstap. Handelsbanken har besluttet å trekke seg ut av olje- og gassektoren i forvaltningen, det vil kunne påvirke avkastningen.