1. Privat
 2. /
 3. Spare

Spare

Vi hjelper deg med å nå dine sparemål.
Det skal være lett å komme i gang med sparingen. Hvis du er usikker på hva som lønner seg for deg, ta et møte med kunderådgiveren din. I et slikt møte går dere gjennom din økonomiske status, inntekt og utgifter. Du får konkrete tips om hvordan du kan plassere sparepengene dine.

Spar i ditt eget tempo

Et godt tips er å sette til side et realistisk månedlig beløp. Med tiden vokser det seg stort. Spar til en buffer i første omgang, så er du trygg på at økonomien din tåler uforutsette utgifter eller en ferietur. Når bufferen er på plass anbefaler vi å sette av litt ekstra penger i måneden til barn og pensjon.

Du kan gjøre mye selv

Gjennom nettbanken kan du blant annet opprette sparekontoer selv. Sparekontoen din har litt bedre rente enn vanlig brukskonto. Navngi kontoene og få full oversikt over sparingen i nettbanken.

Spar til pensjon

Vi lever stadig lengre. Å spare til pensjon har i dag blitt helt nødvendig for å kunne leve det livet du drømmer om som pensjonist.

Spar i fond

Ønsker du å spare mer langsiktig er fondssparing gunstig. Du kan velge mellom alt fra rene rentefond, delt rente- og aksjefond til rene aksjefond.


God og effektiv rådgiving

Avtal et rådgivningsmøte

Hvis du er usikker på hva som lønner seg for deg og ønsker rådgivning, ta et møte med kunderådgiveren din. For å få mest mulig ut av møtet er det noen ting du kan gjøre hjemme først:

 1. Tenk litt over hva du lurer på
  Skriv ned områder som er uklare, eller som du ønsker fokus på.
 2. Få oversikt over den økonomiske situasjonen din
  Logg inn i nettbanken og få oversikt over dagens status.
  Sett opp et enkelt budsjett, med inntekter, faste og variable utgifter og annet som påvirker budsjettet.
  Gå inn på norskpensjon.noÅpnes i nytt vindu og se hva du har i oppspart pensjon.
 3. Prøv sparekalkulatoren og se hva et månedlig sparebeløp kan vokse seg til
  Hvor mye ønsker du å spare i måneden?
  Hvor mye ønsker du å få utbetalt årlig når du ikke jobber lenger?