Nettbank

Det digitale bankkontoret ditt.


Kvinne bruker en datamaskin
 • Full kontroll
  Du får oversikt over alt som har med deg og banken å gjøre gjennom din private nettbank.
 • Alle banktjenester tilgjengelig
  Her kan du gjøre alt fra å betale regninger til å handle fond og aksjer. I tillegg har du en egen meldingsboks hvor du kan kommunisere med rådgiveren din.
 • Legg til kontoer
  fra andre banker
 • Logg på hvor som helst
  Nettbanken er tilgjengelig der du har internett, enten det er på pc, mobil eller nettbrett.

Kom i gang - ofte stilte spørsmål

 • Kortet kommer i posten innen en uke. PIN-koden henter du i nettbanken under «Konto og kort» og « ». Glemmer du PIN-koden kan den hentes igjen her. Har du flere kort i Handelsbanken er det samme PIN-kode på alle kortene. Du kan ikke endre PIN-koden. Les mer om .
 • Når du har mottatt bankkort fra oss kan du fylle ut skjemaet for enkelt  i nettbanken. Oppgi kontoene du ønsker å stenge og kontonummeret i Handelsbanken pengene skal overføres til. Normalt tar det 3-5 dager før gammel bank overfører innskudd og avslutter kontoene. Enklere bankbytte kan ikke benyttes for BSU. Ta kontakt så hjelper vi deg med å flytte den også.
 • Når du har fått kodebrikke og tilgang til nettbanken anbefaler vi at du hos oss. Da kan vi hjelpe deg hvis du får problemer med innlogging. Vi anbefaler deg å bruke den nyeste løsningen, BankID på app. Med BankID-appen får du enda bedre informasjon om hva du er i ferd med å bruke BankID til. De fleste har også bedre kontroll på hvor mobilen er enn på kodebrikken sin. For å kunne bestille må du være legitimert med pass på et av kontorene våre.
 • Last ned appen fra eller . Pålogging er enkelt med selvvalgt kode eller fingeravtrykk. FaceID kan brukes på iPhone X. Her er det lett å betale regninger og overføre penger mellom egne kontorer, du får rask tilgang til aksjer og fond og du kan kontakte kunderådgiveren din og Support24 rett fra mobilen. 
 • Den første fakturaen er gebyrfri og sendes på papir i posten. Hvis du deretter takker ja til eFaktura i nettbanken, fortsetter fakturaene å være gebyrfrie. Det er både lurt, gratis og bærekraftig.
 • Logg deg inn på  norskpensjon.no Åpnes i nytt vindu. Der får du oversikt over pensjonsavtalene dine. Send oversikten til rådgiveren din via nettbanken, så tar vi kontakt med deg for å flytte over pensjonsavtalene dine. Hvis du har andre avtaler som ikke kommer opp i Norsk Pensjon, f.eks. fondskonto, kan du sende en utskrift via nettbanken til rådgiveren din som tar kontakt for å få avtalen flyttet over til Handelsbanken.

  • Når du skal flytte fondssparing fra eksisterende bank eller forvalter må du først stoppe eventuelle spareavtaler du har løpende. 
  • eller en ordinær VPS-konto i nettbanken din i Handelsbanken. 
  • Når du har opprettet en konto hos oss kommer du inn i fondshandelsløsningen vår og kan kjøpe fond eller starte en spareavtale.
  • Hvis du har en aksjesparekonto i annen bank så kan du flytte denne til oss i Handelsbanken. Ta kontakt med rådgiveren din for å få hjelp til dette.  
  • Hvis du har en eksisterende fondsbeholdning (ikke i aksjesparekonto) i annen bank som du vil å plassere i våre fond, må du selge disse andelene (får skattekonsekvens) og finne ønsket fond hos oss i Handelsbanken. 

  Er du usikker på hvilket fond du skal kjøpe, hjelper vi deg gjerne på veien.

 • Fondssparing i fondskonto kan flyttes til Handelsbanken uten at det utløser skatt. Ta kontakt med rådgiveren din for å få hjelp til dette.

 • Nye kontoer oppretter du enkelt selv i nettbanken under «Konto og kort» og « ». Det koster ingenting å opprette en ny konto. 
   
  Du kan gi andre tilgang til å disponere en konto du eier. Disponenter oppretter du i nettbanken under «Konto og kort» og « ». 
  · Du må være over 18 år for å opprette disponenter og for å bli disponent 
  · Ha fødselsnummer og navn på disponenten 
  · Disponenten må være kunde i Handelsbanken 
   
  Du kan gi kontoene dine egne navn på «Innstillinger» og deretter « ». Navnet du velger vil bare være synlig i egen nettbank og ikke for kunderådgiveren din. Informasjonen vil heller ikke fremkomme på kontoutskrift / årsoppgave. 
 • For å opprette en fast betaling til en annen konto går du til «Betale og overføre» og deretter « ». Oversikt over eFakturaer, Avtalegiroer, faste betalinger, faste overføringer og reservasjoner finner du på «Betale og overføre» og « ». For å endre eller slette en klikker du på den enkelte avtalen.
 • Avtalegiro 
  Bruker du  vil gammel bank avslutte avtalegiroene dine og sende oss informasjonen slik at vi oppretter dem her for deg. Avslutter du avtalegiroene i gammel bank selv vil du etterhvert få regning i posten. Når du betaler denne i nettbanken vil du få opp «Forslag til avtalegiro» og oppretter ny avtalegiro hos oss ved å akseptere forslaget. 
   
  eFaktura 
  eFakturaer følger automatisk med deg uansett hvilke nettbanker du bruker. Betalte eFakturaer lagres i et eget arkiv på «Betale og overføre» og « » i undermenyen «Historikk».
   
  Søke opp tilbydere
  For både Avtalegiro og eFaktura kan du selv søke opp tilbydere på «Betale og overføre» og på « ». Her velger du « ».
 • Avtaler om for eksempel lån og kredittkort signeres med BankID i . Er det noe du vil sjekke senere? Alle signerte dokumenter finner du igjen under «Innstillinger».
 • Årsoppgaver og kontoutskrifter finner du i nettbanken under «Innstillinger» og « ». Avtaler som er eSignert finner du også under «Innstillinger» på « ».

Er du under 18 år?

Hos oss får du en nettbank og mobilbank med tjenester som er tilpasset hva du har lov til å utføre i forhold til alderen din. 

Frem til du fyller 15 år kan du se hvor mye penger du har på kontoene din, og hva du har brukt penger på. Du kan også sette opp SMS-varsling når du får penger inn på konto, eller når saldo kommer under enn viss sum. 

Fra du fyller 15 år kan du i tillegg betale regninger og overføre penger mellom egne kontoer. Du kan også legge opp faste overføringer mellom egne kontoer. Full tilgang til alle tjenestene får du automatisk når du fyller 18.

Far og datter ser på en mobiltelefon