- Handelsbanken.se- Handelsbanken.se

Pensjon

Pensjonen din består av

Egen sparing

Dette er det du sparer selv. Husk at det er aldri for sent å begynne. Det du sparer kan bli til mange tusen kroner ekstra utbetalt i måneden. Å investere i egen bolig, betale ned gjeld eller spare på konto eller i fond er også sparing.

Pensjon fra arbeidsgiver

Kalles også tjenestepensjon. Dette er det arbeidsgiveren din sparer til deg i pensjon, og sparingen du har opparbeidet deg fra tidligere arbeidsgivere. Samler du all pensjonen din på ett sted får du mest mulig ut av det du har spart til nå.

Pensjon fra folketrygden

Den pensjonen staten sparer til deg er livsvarig og garantert. Denne pensjonen tjener du opp når du bor og jobber i Norge. 

Se hvor mye du har opptjent på nettsidene til Norsk Pensjon.

Pensjon enkelt forklart

Bestefar og datter

Mange synes pensjon er vanskelig å forstå, men det trenger ikke å være det. Les mer om hvordan pensjonen din er bygget opp, med de tre delene av pensjonspyramiden. Her finner du også nyttige verktøy for når du skal gjøre et dypdykk i pensjonen din og planlegge for fremtiden.

Trygghet og muligheter for alle

Barn leker med flyvende drage

Den beste sparingen er den som det blir noe av

Hvordan ønsker du å leve som pensjonist? Målet vårt er at alle, uansett kjønn, skal ha samme trygghet og muligheter som pensjonist. Hos oss kan du få hjelp til å lage en plan, og flytte både tjenestepensjon og egen pensjonssparing. 

- Handelsbanken.se

Hvor likestilt er pensjonen din?

Alle nyter godt av likestilt pensjon. Vi hjelper deg å gjøre pensjonssparingen din mer likestilt.

Handelsbanken

Hvilken type sparer er du?

Kvinner har ofte sparepengene på bankkonto, mens menn i større grad investerer i aksjer og fond. Hvem tror du får høyest avkastning?

 

Skog

Bærekraft i pensjonssparingen

Flere og flere tar bevisste valg i pensjonssparingen. Vi tilbyr et bærekraftsfinansiert fondstilbud, uavhengig om du ønsker å være aktiv i investeringene dine eller foreta et fondsvalg som tåler tidens tann.

Spar bærekraftig til pensjonen din