1. Legitimasjon

Innhenting av legitimasjon

Legitimasjon

Nå oppdaterer vi legitimasjonen på kundene våre.

Noen av Handelsbankens kunder har blitt kontaktet og flere vil bli kontaktet i tiden fremover, med beskjed om å oppdatere legitimasjonen sin. Alle kunder som må legitimere seg hos oss vil bli kontaktet via SMS, nettbank eller brev. Dersom du ikke blir kontaktet, trenger du heller ikke å foreta deg noe. 

Hvordan kan du legitimere deg?

Du kan legitimere deg på to måter: 

  1. Har du BankID eller bankkort med bilde fra Handelsbanken må du fysisk møte på ett av våre kontorer og legitimere deg. Pass er nemlig det eneste godkjente legitimasjonsdokument for å få BankID. 
  2. Har du BankID fra annen bank kan du legitimere deg elektronisk, ved å signere brevet du har fått i signeringsportalenÅpnes i nytt vindu. Dette forutsetter at du ikke også har BankID fra Handelsbanken. 

Hvorfor innhenter vi ny legitimasjon? 

Alle banker er lovpålagt å oppdatere legitimasjonsdokumenter og informasjon på kundene sine. Norske myndigheter har den siste tiden bedt norske finansforetak bekrefte at vi har oppdatert legitimasjon på våre kunder. Som bank har vi et viktig samfunnsoppdrag med å forebygge og identifisere økonomisk kriminalitet. Ved å oppdatere legitimasjonsdokumenter kan vi i større grad beskytte kundene våre mot kriminalitet som ID-tyveri og svindelforsøk. 

Hvor kan du levere legitimasjon? 

Du kan komme innom et av våre 47 kontorer og du trenger ikke avtale tid. Hvis du lurer på noe kan du sende oss en e-post på legitimasjon@handelsbanken.no eller kontakte rådgiveren din.

Hva er gyldig legitimasjon?

Har du BankID fra Handelsbanken er pass eneste gyldige legitimasjonsdokument. Har du ikke BankID fra oss kan du legitimere deg på kontor med følgende dokumentasjon:

  • Norske og utenlandske pass (ikke nødpass) 
  • Norske førerkort 
  • Norske bankkort med bilde (fra annen bank) 
  • Nasjonale ID-kort utstedt av et EØS-land 
  • Norsk utlendingspass (blått pass) 
  • Norsk reisebevis for flyktninger (grønt pass) 

Spørsmål og svar om legitimasjon