For deg som er 18 år

Det er ikke sikkert at du plutselig føler deg voksen selv om du nå er atten. Du bestemmer over egne penger og har ansvaret for hvordan du bruker dem. Vi i Handelsbanken vil gjerne hjelpe deg i gang.
En kille och tjej sitte och pluggar vid laptop

Noen gode tips fra banken din

Mobilbank

Har du ikke tatt i bruk mobilbanken ennå? Da anbefaler vi deg å laste den ned. Dette er den enkleste og mest brukte tjenesten vår, og inneholder mer funksjonalitet enn Kortkompis-appen.
Last ned mobilbanken fra Google PlayÅpnes i nytt vindu

BankID

Med BankID, BankID på mobil eller app, kan du legitimere deg og signere avtaler på nett. Har du ikke har fått deg en egen BankID enda, kan du bestille dette i nettbanken.

Les mer om BankID

Nytt kort

Nå kan du bestille et nytt kort i nettbanken som også lar deg handle fritt på nettet. Kortet er gebyrfritt frem til fylte 26 år, og ved å legge inn kortet på mobilen din kan du bruke Apple Pay til å betale med i butikker. Du kan også bruke Fitbit og Garmin til å betale med.

Kontoer

Hvis dine foresatte har vært disponenter for kontoene dine frem til nå, er dette nå fjernet. Du kan likevel gi dem disposisjonsrett hvis du vil. Du kan opprette nye kontoer og navngi disse som du ønsker, f.eks. "lønnskonto", "feriekonto" og "regningskonto". 

BSU

BSU er en fin måte å spare til bolig på, for deg under 34 år. Husk at du må få lønn og betale skatt for å få skattelette. BSU kan brukes som egenkapital eller på andre boligrelaterte utgifter når du skal kjøpe bolig. BSU-kontoen gir deg den beste innskuddsrenten.
Les boliglånsguiden vår

Spare

Det er alltid lurt med en buffer på konto til uforutsette utgifter eller et sparemål. Du kan også spare i fond, det er smart for deg som skal spare langsiktig. Dette tar vi gjerne en prat med deg om eller du kan starte selv.
Les mer om sparing