1. Privat
  2. /
  3. Spare
  4. /
  5. Spare i fond

Spare i fond

Historisk sett gir sparing i fond bedre avkastning enn kontosparing, og er spesielt gunstig når renten er lav.
mor och baby på strand

Slik kommer du i gang

Å spare i fond er enklere enn mange tror.  I nettbanken velger du "Min Beholdning" under "Fond". Har du ikke en VPS-konto oppretter du det første gang du logger inn. I mobilbanken trykker du på "Fond" ikonet. Se hvordan du oppretter sparing i mobilbanken. Blir du usikker på noe kan rådgiveren din gi råd og veiledning.


Fordelene med å spare i fond hos oss:

  • Det skal lønne seg at vi forvalter fond for deg. Vi følger markedet tett, og du får en god spredning på investeringene.
  • Du kan enkelt sammenligne våre fond fra et bærekraftsperspektiv.
  • Ingen kjøpskostnader på fondene.
  • Våre fond har god rangering av det anerkjente analyseselskapet Morningstar.
  • Du får enkel tilgang til fondene dine gjennom nettbanken og mobilbanken.

Fondssparing tilpasset deg

Du kan velge mellom alt fra rentefond med lav risiko og kombinasjonsfond med ulik fordeling av aksjer og renter, til rene aksjefond. Vi tilbyr globale, regionale og nasjonale fond, i tillegg til bransjefond og råvarefond. Med andre ord har vi uansett et fond tilpasset deg og dine ønsker.

Forvaltningsstrategier

Vi utarbeider konkrete forvaltningsstrategier for hvert enkelt fond, og benytter referanseindekser som måleparameter for å kunne si noe kvalitativt om hvordan det enkelte fondet utvikler seg. Forvaltningsstrategien forteller hvilke aktiva fondet kan investere i, og om fondet skal ha en aktiv eller passiv strategi.

Bærekraftige fond

Det er enkelt å velge fond som kun investerer i selskaper som fyller de internasjonale kriteriene for blant annet bærekraft og menneskerettigheter.

Aktiv eller passiv forvaltning

Skal du investere i et fond som forvaltes aktivt eller bør du vurdere indeksfond? Før du tar avgjørelsen bør du vite hva forskjellen i forvaltningsmandatet kan betyr for din investering.


Se alle våre fond

Vi har et stort utvalg av fond med ulike forvaltningsstrategier. I oversikten over våre fond finner du fondenes rangering og avkastning de siste årene.

Avvikende handelsdager

Informasjon om avvikende handelsdager der fondene er stengte for handel på grunn av helligdager.

Avvikende handelsdager for fond i 2021 (pdf)Åpnes i nytt vindu

Kunngjøringer

Informasjon om endringer i fond.

Historisk avkastning er ikke en garanti for fremtidig avkastning

Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Bosatt utenfor Norge

Produkter og tjenester som omtales på disse nettsidene kan være utilgjengelige for personer bosatt i andre land. Ta kontakt med bankkontoret ditt for mer informasjon hvis du bor eller skal flytte til utlandet.