Regnskapsgodkjente betalinger

Mobil

Vi tilbyr regnskapsgodkjente betalinger

Alle betalinger må godkjennes via regnskapsgodkjente betalinger (RGB) i et ERP system eller ettergodkjennes i Nettbedrift. 

Med regnskapsgodkjente betalinger kan vi som bank gjøre de lovpålagte kontrollene for betalinger som kommer på fil. 

Hvordan foregår det?

Sammen med betalingsfilen sendes det en autorisasjonsfil som gir informasjon om hvem hos bedriften som har godkjent betalingene. Denne informasjonen sjekkes så opp mot bankens register før betalinger legges til forfall.

Viktige forutsetninger: 

  1. Identifikatoren som brukes er norsk personnummer. Løsningen er altså kun tilrettelagt for personer som har dette. 
  2. Det kan bare være èn godkjenner (eventuelt godkjennerpar) per distinkt debetkonto. 
  3. Hvis betalinger er godkjent av personer som ikke er registrert med riktig fullmakt systemene våre, vil betalingene bli avvist.
Direkte Remittering: Denne tjenesten er avviklet.

Kom i gang med regnskapsgodkjente betalinger

Bestille bankintegrasjon

For å kunne sende betalingsfiler fra regnskapssystemet til Nettbedrift må dere bestille bankintegrasjon. Se nederst på siden for oversikt over hvilke regnskapssystem vi har integrasjon mot, og tilhørende filoverføringsavtale.

Vi har allerede bankintegrasjon

Hvis dere allerede har en bankintegrasjon kan dere ta i bruk løsningen så snart ERP-leverandøren deres er klar. Se oversikt under for mer informasjon.

ikon filoverføring

Bruker i Nettbedrift

De personene i bedriften som skal godkjenne betalinger og betalingsfiler må være registrert som  bruker i Nettbedrift. En bruker kan registreres med rollene Bruker eller Administrator. En administrator kan opprette Nettbedriftsbrukere og tildele disse kontorettigheter. Personer som skal bli bruker i Nettbedrift må være registrert med gyldig legitimasjon hos oss, ved førstegangspålogging vil det kreves at brukeren identifiserer seg med Bank-ID.

Logg inn for å opprette/endre bruker i Nettbedrift Åpnes i nytt vindu

Kontorettigheter

Brukere som skal godkjenne betalinger, må tildeles rettigheter til kontoene det skal betales fra. Dette kan en administrator gjøre i administrasjonsmodulen i Nettbedrift, her finner du også oversikt over de eksisterende kontorettighetene.

Logg inn for å tildele/endre/se kontorettigheter Åpnes i nytt vindu


Handelsbanken er integrert med følgende regnsskapsystemer

Handelsbanken tilbyr betalingsintegrasjon med følgende selskaper