Søk om boliglån

Når du trenger å låne penger finner vi en løsning tilpasset økonomien din.
En nyckelknippa med husnycklar.
 • Du forholder deg kun til rådgiveren din gjennom hele prosessen.
 • Det tas lokale beslutninger, basert på lokal kunnskap.
 • Lånebetingelsene tilpasses deg og kundeforholdet ditt.
 • Kundene våre kan søke om lån og finansieringsbevis i nettbanken.

Tre enkle steg mot ny bolig

Tiden er inne for å finne din neste adresse. Du har nok mange tanker, og det er mye som skal på plass før du kan realisere boligdrømmen. La oss være din rådgiver på veien.  

 1. Kontakt oss 
  Hvis du er kunde og ønsker en gjennomgang av økonomien, ta kontakt med rådgiveren din og avtal et møte. Da går dere gjennom økonomien og finner ut hvor mye du kan låne til ny bolig. Hvis du ønsker, kan du søke om nytt boliglån eller finansieringsbevis i nettbanken, under fanen "Lån". Da henter vi informasjon fra Altinn og Gjeldsregisteret, som grunnlag for beregningen. Ved behov ber rådgiveren din om ytterligere dokumentasjon når søknaden behandles. Er du ikke kunde, men ønsker å høre om lånebetingelsene våre, kan du ta kontakt med ditt nærmeste Handelsbankenkontor for et møte. Vi vil gjerne møte alle våre nye kunder personlig.

 2. Få finansieringsbevis
  Finansieringsbevis er en bekreftelse på beløpet du kan låne når du skal kjøpe bolig. Dette er en god forsikring å ha på plass før budrunden, og du får det av rådgiveren din, enten basert på et møte eller en søknad i nettbanken. Du kan søke om lån opp til 85 prosent av boligens verdi, og beviset er gyldig i tre måneder. Ved behov kan du søke om en forlengelse av Finansieringsbeviset. Så snart du finner en bolig du er interessert å legge inne bud på, ta kontakt med rådgiveren din for å få bekreftet finansieringens størrelse på boligen du har funnet.
 3. Signér lånekontrakt
  Når du har fått bekreftet at boligen er din, må det søkes om et lån og eventuelt et mellomfinansieringslån (dersom du venter på oppgjør for salg av eksisterende bolig). Dette kan du gjøre enten i dialog med rådgiveren din, eller i nettbanken, under fanen "Lån". På dette tidspunkt må du bestemme deg for hvor lang nedbetalingstid du ønsker, om du vil ha fast eller flytende rente, og om du vil ha serie- eller annuitetslån. Rådgiveren din behandler søknaden og de endelige betingelsene avtales.

Vi trenger dette for å behandle søknaden din og gi deg finansieringsbevis:

 • Lønnsbekreftelse.
 • Kopi av siste års skattemelding. 
 • Eventuell takst/verdivurdering av din nåværende bolig.
 • Bekreftet kopi av legitimasjon.

Priseksempel for boliglån

Nom. rente 6,04 %. Eff. rente 6,28 %. 2 mill. o/ 25 år. Terminbeløp kr 12 995. Kostnad kr 1 901 492. Totalt kr 3 901 492. Forutsetter 1. prioritets pant innenfor 75 % av boligens verdi. Handelsbanken priser alle kunder individuelt, så dette er kun et eksempel.