1. Bedrift
  2. /
  3. Finansiere
  4. /
  5. Styrk likviditeten
  6. /
  7. Likviditetsplanlegging

Likviditetsplanlegging

Vi gir deg tipsene som sikrer at det alltid finnes penger i selskapet.
business meeting

Få kontroll over selskapets likviditet

Likviditetsplanlegging handler om å forutse strømmen av inn- og utbetalinger på ulike tidspunkt. Et enkelt likviditetsbudsjett gir deg mulighet til å oppdage overskudd og underskudd tidlig, og handle i tide om nødvendig. Her gir vi deg flere tips for å kontrollere bedriftens betalingsevne.
nummer 1

Raskere betalt

Ta betalt med kort og få pengene kjapt inn på kontoen

Du kan ta betalt med kort i butikk, på egne websider og der kunden er.

Tilpass betalingsmåten til kunden

I Nettbedrift kan du foreta en enkel kredittsjekk av kundene dine og få svar med en gang. Det gjør det lettere å bestemme hva slags betalingsvilkår du vil gi hver enkelt kunde.

Nettbedrift

Ta betalt med Vipps Bedrift og få pengene direkte inn på kontoen

Med Vipps som betalingsløsning gir du kundene dine et enkelt alternativ til kort og kontanter.

Se over faktureringsrutinene

Jo raskere prosess, desto raskere får du pengene dine. Fakturer ofte og forkort betalingsvilkårene til 10-14 dager. Send en påminnelse om betalingen drøyer.

Ta betalt med faktura
nummer 2

Rett finansiering til riktig tid

Ha en kreditt på plass om likviditeten pleier å variere

Kreditt skal være lett tilgjengelig så du kjapt kan bruke den ved behov. Jo bedre sikkerhet du kan gi for kreditten, desto bedre vilkår får du.

Finansiér investeringer med lån eller leasing

Har selskapet sterk likviditet kan det være fristende å investere med kontanter. Et likviditetsbudsjett viser deg hvilken finansiering som faktisk er den beste; å betale med kontanter, låne eller lease.

nummer 3

Kostnader under kontroll

Planlegg betalingene

Legg utbetalingene til samme tid du mottar innbetalinger. Utbetalingstid kan forhandles, og være fra 10-90 dager. Se om du kan dele opp store betalinger. Betal i tide, så slipper du unødvendige gebyr.

Jevn ut kostnadene

Finn ut hva som knytter opp selskapets kapital - kanskje du trenger pengene for å styrke likviditeten i stedet. Se på hva slags finansiering som lønner seg før du investerer. Gjør store innkjøp kun når du trenger det. Redusér lagerbeholdningen og øk salget.

Hold oversikt over de små utgiftene - de kan vokse

Om du betaler med bedriftskort har du oversikt over alle kjøpene dine i Nettbedrift. Med det som grunnlag kan du bedømme om du trenger å se gjennom selskapets rutiner, eller om det er mulig å forhandle bedre priser på hyppig innkjøp.