Trade Finance

Med virksomhet i utlandet er det viktig å velge riktig betalingsinstrument. Vi hjelper deg å finne ut hva som passer din bedrift.
person på reise

Reduser risikoen med riktig betalingsinstrument

Internasjonal handel -globus

Internasjonal handel

Hvilken betalingsform du bør velge kommer an på hvordan virksomheten din ser ut, hvilket land din leverandør eller kunde befinner seg i og hvor godt du kjenner dem. Trenger du hjelp med å gjøre internasjonal handel på en tryggere og mer effektiv måte? Vi hjelper deg med å øke forutsetningene for å lykkes.

Hva er Trade Finance og hvordan fungerer det?

Når du handler med utlandet, kan det hende at selgeren krever forskuddsbetaling av kjøperen for å redusere risikoen for å ikke å få betalt for varene sine. Kjøperen kan på den andre siden kreve at selgeren dokumenterer at varene er sendt. I disse tilfellene kan du få hjelp av banken. Bruker du for eksempel en remburs så vil betalingen til leverandøren først skje når forutsatte dokumenter er presentert for banken.

Trade Finance-løsninger

Import- og eksportremburser

En remburs (letter of credit) er en trygg og fleksibel betalingsform. En remburs er en forsikring om at kjøperen kan betale, og reduserer risikoen for selgeren. Forenklet er en remburs en kombinasjon av en garanti og et betalingsoppdrag.

Import- og eksportinkasso

Å benytte import- og eksportinkasso gir deg en større trygghet enn ved en vanlig utenlandsbetaling. Betalingen skjer først når du og din motpart er enige om vilkårene. Dette innebærer at selgeren har mer kontroll over varene til betalingen er gjennomført.

Bankgaranti

Når du handler med utlandet kan du ha behov for å styrke eller sikre din del av avtalen med selgeren eller kjøperen. En enkel måte å gjøre dette er å bruke en bankgaranti. Noen varianter er betalings-, anbuds-, forskudds- og kontraktsgaranti.

Standbyremburs

En standbyremburs kan brukes som en sikkerhet når du handler med utlandet. Den beskytter deg hvis motparten din ikke oppfyller sin del av avtalen. Standbyrembursen er en garanti i rembursformat.

Selvbetjent bestillingsportal for eksport- og importoppdrag

I Trade Finance portalen kan du enkelt bestille remburser, importinkasso, eksportinkasso og garantier for bedriften. Løsningen er spesielt utviklet for våre Trade Finance og internasjonale garantikunder.

Dette får du:
  • En fleksibel løsning med oversikt over Trade Finance- og garantiforretningene
  • Selvbetjent bestilling av nye oppdrag
  • Samlet og spesifisert status på alle transaksjoner som kan tas ut i rapporter
  • En sikker kommunikasjonskanal med BankID-identifisering som er tilgjengelig på alle digitale flater

Vi hjelper deg med internasjonal business

en jordglob

Vi kan hjelpe deg å finne riktig betalingsløsning for bedriften din. Handelsbanken kan hjelpe deg med Trade Finance-transaksjoner i hele verden. Vi kan sørge for at transaksjonene skjer trygt og sikkert.

Kontakt ditt lokale bankkontor for mer informasjon.