Bytt til Handelsbanken

Vi gjør det enkelt for deg
Det er lett å bytte bank

Slik samler du alt hos oss

 1. Kontakt ditt .
 2. Bli kunde på kontor eller motta lenke for å bli kunde med BankID.
 3. Bestill kort, kontoer og søk om lån i nettbanken. Kortet kommer innen en uke, PIN henter du i nett- eller mobilbanken.
 4. Bestill BankID hos oss, før du avslutter kundeforholdet i tidligere bank.
 5. Logg deg inn i nettbanken vår og bruk skjemaet for  for å avslutte gammelt bankforhold når du har fått bankkortet ditt. dine.
 6. Ta kontakt med rådgiveren din for en gjennomgang av økonomien og målene dine.

Kom i gang - ofte stilte spørsmål

 • Kortet kommer i posten innen en uke. PIN-koden henter du i nettbanken under «Konto og kort» og « ». Glemmer du PIN-koden kan den hentes igjen her. Har du flere kort i Handelsbanken er det samme PIN-kode på alle kortene. Du kan ikke endre PIN-koden. Les mer om .
 • Når du har mottatt bankkort fra oss kan du fylle ut skjemaet for enkelt  i nettbanken. Oppgi kontoene du ønsker å stenge og kontonummeret i Handelsbanken pengene skal overføres til. Normalt tar det 3-5 dager før gammel bank overfører innskudd og avslutter kontoene. Enklere bankbytte kan ikke benyttes for BSU. Ta kontakt så hjelper vi deg med å flytte den også.
 • Når du har fått kodebrikke og tilgang til nettbanken anbefaler vi at du hos oss. Da kan vi hjelpe deg hvis du får problemer med innlogging. Vi anbefaler deg å bruke den nyeste løsningen, BankID på app. Med BankID-appen får du enda bedre informasjon om hva du er i ferd med å bruke BankID til. De fleste har også bedre kontroll på hvor mobilen er enn på kodebrikken sin. For å kunne bestille må du være legitimert med pass på et av kontorene våre.
 • Last ned appen fra eller . Pålogging er enkelt med selvvalgt kode eller fingeravtrykk. FaceID kan brukes på iPhone X. Her er det lett å betale regninger og overføre penger mellom egne kontorer, du får rask tilgang til aksjer og fond og du kan kontakte kunderådgiveren din og Support24 rett fra mobilen. 
 • Den første fakturaen er gebyrfri og sendes på papir i posten. Hvis du deretter takker ja til eFaktura i nettbanken, fortsetter fakturaene å være gebyrfrie. Det er både lurt, gratis og bærekraftig.
 • Logg deg inn på  norskpensjon.no Åpnes i nytt vindu. Der får du oversikt over pensjonsavtalene dine. Send oversikten til rådgiveren din via nettbanken, så tar vi kontakt med deg for å flytte over pensjonsavtalene dine. Hvis du har andre avtaler som ikke kommer opp i Norsk Pensjon, f.eks. fondskonto, kan du sende en utskrift via nettbanken til rådgiveren din som tar kontakt for å få avtalen flyttet over til Handelsbanken.

  • Når du skal flytte fondssparing fra eksisterende bank eller forvalter må du først stoppe eventuelle spareavtaler du har løpende. 
  • eller en ordinær VPS-konto i nettbanken din i Handelsbanken. 
  • Når du har opprettet en konto hos oss kommer du inn i fondshandelsløsningen vår og kan kjøpe fond eller starte en spareavtale.
  • Hvis du har en aksjesparekonto i annen bank så kan du flytte denne til oss i Handelsbanken. Ta kontakt med rådgiveren din for å få hjelp til dette.  
  • Hvis du har en eksisterende fondsbeholdning (ikke i aksjesparekonto) i annen bank som du vil å plassere i våre fond, må du selge disse andelene (får skattekonsekvens) og finne ønsket fond hos oss i Handelsbanken. 

  Er du usikker på hvilket fond du skal kjøpe, hjelper vi deg gjerne på veien.

 • Fondssparing i fondskonto kan flyttes til Handelsbanken uten at det utløser skatt. Ta kontakt med rådgiveren din for å få hjelp til dette.

 • Nye kontoer oppretter du enkelt selv i nettbanken under «Konto og kort» og « ». Det koster ingenting å opprette en ny konto. 
   
  Du kan gi andre tilgang til å disponere en konto du eier. Disponenter oppretter du i nettbanken under «Konto og kort» og « ». 
  · Du må være over 18 år for å opprette disponenter og for å bli disponent 
  · Ha fødselsnummer og navn på disponenten 
  · Disponenten må være kunde i Handelsbanken 
   
  Du kan gi kontoene dine egne navn på «Innstillinger» og deretter « ». Navnet du velger vil bare være synlig i egen nettbank og ikke for kunderådgiveren din. Informasjonen vil heller ikke fremkomme på kontoutskrift / årsoppgave. 
 • For å opprette en fast betaling til en annen konto går du til «Betale og overføre» og deretter « ». Oversikt over eFakturaer, Avtalegiroer, faste betalinger, faste overføringer og reservasjoner finner du på «Betale og overføre» og « ». For å endre eller slette en klikker du på den enkelte avtalen.
 • Avtalegiro 
  Bruker du  vil gammel bank avslutte avtalegiroene dine og sende oss informasjonen slik at vi oppretter dem her for deg. Avslutter du avtalegiroene i gammel bank selv vil du etterhvert få regning i posten. Når du betaler denne i nettbanken vil du få opp «Forslag til avtalegiro» og oppretter ny avtalegiro hos oss ved å akseptere forslaget. 
   
  eFaktura 
  eFakturaer følger automatisk med deg uansett hvilke nettbanker du bruker. Betalte eFakturaer lagres i et eget arkiv på «Betale og overføre» og « » i undermenyen «Historikk».
   
  Søke opp tilbydere
  For både Avtalegiro og eFaktura kan du selv søke opp tilbydere på «Betale og overføre» og på « ». Her velger du « ».
 • Avtaler om for eksempel lån og kredittkort signeres med BankID i . Er det noe du vil sjekke senere? Alle signerte dokumenter finner du igjen under «Innstillinger».
 • Årsoppgaver og kontoutskrifter finner du i nettbanken under «Innstillinger» og « ». Avtaler som er eSignert finner du også under «Innstillinger» på « ».