Julehandelen: Unngå å bli årets gavepakke for svindlerne

Det kan ofte være smart og enkelt å handle julegaver på nett, og som oftest er det også trygt. Tiden før jul er imidlertid også høysesong for svindel.

1. For godt til å være sant? Kjente merkevarer til svært gunstig pris, gjerne under halv pris, ER for godt til å være sant.

 

2. Hold deg til kjente nettbutikker med godt rykte. Ender du opp på en nettbutikk du ikke har handlet på før, kan et Google-søk raskt gi deg svaret på om dette er trygt eller ikke. Det kan også være lurt å spørre venner og bekjente om tips til nettbutikker de selv har god erfaring med.

 

3. Se etter hengelåsen. Kjøp aldri varer med kort fra en nettside som ikke har kryptert siden – dette ser du enkelt ved at du finner en hengelås foran nettadressen og at nettadressen starter med https og ikke bare http.

 

4. Bruk kredittkort. Det kan være smart å bruke kredittkort når du handler på nett, siden det dermed ikke trekkes noe direkte fra kontoen din. Du kan derfor i ettertid gå gjennom kredittkortfakturaen og sikre deg at alt er som det skal.

 

5. Popup-annonser klikker du bort. Disse er som regel døren inn til en usikker og lite trygg verden full av svindel og datavirus.

 

En god regel for å forhindre svindel er uansett årstid å sjekke saldo og transaksjoner på konto/kredittkort minst et par ganger i uken, uavhengig av bruk.

Kort med eget design

Visste du at du kan sette ditt eget preg på kortet med eget design? Du kan for eksempel laste opp bilder av noen du er glad i.

Det nye designkortet erstatter kortet du har i dag. Ønsker du designkort som tilleggskort tar du kontakt med ditt bankkontor. Bankkortet er kontaktløst og det er mulighet for ID på baksiden.

 

Slik gjør du det

  • Last opp bildet du vil bruke og tilpass kortet.
  • Oppgi kundeinformasjon.
  • Kortet kommer i posten innen ca. en uke.

 

Regler for bildebruk
Best resultat får du med bildestørrelse 1050x672 piksler. Maksimal størrelse er 2880x2880 piksler. Bildet må være i JPG-format.

Du står fritt til å velge hvilket bilde du vil ha på kortet ditt med enkelte unntak. Bruker dine egne bilder, og ikke materiale med opphavsrett.

Bestill personlig design på kortet ditt

Spar smart i våre nye fond

Våre nye Aktivfond gjør det enkelt for deg å spare smart. Du velger risiko, våre forvaltere gjør jobben.

Renten i Norge er på vei mot null. Det har vært bra for boliglånsrenten, men dårlige nyheter for de med sparepenger på bankkonto.

 

For å gjøre det enkelt å spare smart, tilbyr vi nå fire nye fond. Forvaltningen gjøres av Handelsbankens forvaltere, som år etter år har levert avkastning i toppklasse på en rekke fond.

 

Du kan kjøpe fondene fra mobiltelefonen eller nettbanken.

Les mer om Aktivfondene


Om kontoret
Nedre Langgate 16
Postboks 13 Kaldnes
3119 Tønsberg
Kart

Kontakt kontoret
Telefonnummer      
+47 33 35 01 30

Faksnummer              
+47 33 35 01 40Vi på kontoret

Kontorets åpningstider
man - fre 09.00-15.00

Ønsker du å møte oss utenom fast åpningstid? Ta kontakt så avtaler vi tid!


Symbol på driftsforstyrrelser Driftsmeldinger

Ved ustabilitet i nettjenestene (privat),
får du oppdatert driftsinformasjon på Facebook-siden vår.
© Svenska Handelsbanken AB (publ)
» Cookies